Collectieve ziektekostenverzekering

Iedereen is verplicht een zorgverzekering te hebben. Als u een laag inkomen heeft, kunt u gebruik maken van een collectieve zorgverzekering. Daarvoor heeft de gemeente Lochem afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Menzis. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse premie aan Menzis waardoor de premie voor de inwoner omlaag gaat.

Voor het meest uitgebreide aanvullende pakket betaalt de gemeente € 30,- per maand bij. Het verplicht eigen risico wordt helemaal vergoed. Voor de minder uitgebreide aanvullende pakketten van Menzis is de bijdrage € 6,99 per maand. Het eigen risico moet u dan wel zelf betalen.

Overstappen naar Menzis kan alleen per 1 januari, tenzij de aanvrager al bij Menzis verzekerd is. Dan is overstappen het hele jaar door mogelijk.

Voor wie

Voor iedereen met een laag inkomen of voor wie weinig te besteden heeft als gevolg van schulden.

Hoe vraag ik het aan?

Via check waar je recht op hebt is te zien hoe groot de kans is dat u gebruik kunt maken van deze regeling en hoe u dit kunt aanvragen. Bellen of langskomen in het gemeentehuis kan op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Telefoon (0573) 28 92 22.

Direct aanvragen kan ook. Ga naar www.gezondverzekerd.nl en kies uw gemeente. U kunt ook bellen met de OverstapCoach van Menzis. De OverstapCoach geeft persoonlijk advies en is bereikbaar via 088 222 40 80. Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur, lokaal tarief. Hier kunt u ook terecht met specifieke vragen over de verzekering.