Lochem Kiest

Wanneer kunt u stemmen?

De stemlokalen zijn op de verkiezingsdag geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Het stembureau Staring College is geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Waar kunt u stemmen?

Gemeenteraad

In de gemeente Lochem kunt u in elk stemlokaal binnen de gemeente stemmen. Op de stempas staat wel een adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Op de achterkant van de kandidatenlijst vindt u de locaties van alle stemlokalen. De kandidatenlijst wordt in de tweede week van maart  huis-aan-huis bezorgd. U kunt ook op de kaart met stemlokalen kijken welk stemlokaal u wilt bezoeken.

Buiten de gemeente Lochem

Alleen voor het referendum kunt u in een andere gemeente stemmen. U moet hiervoor een kiezerspas hebben. 

Vragen?

Op deze webpagina's proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Wilt u liever iemand spreken? In het gemeentehuis kunt u bij balie van publiekscontacten alle informatie krijgen over de verkiezingen. U kunt tijdens openingsuren ook bellen (0573) 289 222 en vragen naar het team verkiezingen of een WhatsApp sturen 06-102 70 139.

Op wie kan ik stemmen?

Voor de gemeenteraadsverkiezingen kunt stemmen op 7 partijen, kijk op Op wie kan ik stemmen voor meer informatie over de partijen, verkiezingsprogramma's en speerpunten.

De kandidatenlijst wordt in de tweede week van maart huis-aan-huis bezorgd.

Voor het referendum kunt u meer informatie zien op de website: www.referendumwiv2017.nl.

Stemmen in een andere gemeente?

Met een kiezerspas kunt u stemmen in elk willekeurig stemlokaal in Nederland. Dit kan alleen voor het referendum. Zie ook 'Waar kan ik stemmen'?

Geen gelegenheid om zelf te stemmen?

Als u niet in de gelegenheid bent om zelf te stemmen, dan kunt u iemand anders een volmacht geven.

Stempas kwijt?

U kunt een vervangende stempas aanvragen in het gemeentehuis in Lochem. Dit kan tot uiterlijk 20 maart 2018 tot 12.00 uur.

Stempas weer gevonden?

Vindt u daarna alsnog uw 'oude' stempas terug, dan kunt u deze niet meer gebruiken. U kunt alleen met uw nieuwe stempas uw stem uitbrengen.

Wanneer ontvangt u de stempas?

Kiesgerechtigde inwoners (voor gemeenteraad Nederlanders en EER onderdanen en voor referendum uitsluitend Nederlanders) ontvangen de stempas uiterlijk 7 maart 2018 per post. Het gaat om 2 stempassen. Eén voor de gemeenteraadsverkiezingen en één voor het referendum.