Geen gescheiden inzameling taxus

foto van taxus

12 juni 2018

Dit jaar wordt taxus niet meer gescheiden ingezameld. Organisator stichting ‘Taxus voor Hoop’ waarmee Circulus-Berkel samenwerkte, staakt voorlopig haar werkzaamheden. Dit geldt ook voor andere landelijke inzamelpartijen die in onze regio actief zijn. Volgens de stichting zijn er momenteel voldoende grondstoffen voorradig en is de vraag naar het jonge taxussnoeisel gedaald.

De afgelopen jaren leverden veel inwoners hun taxussnoeisel gescheiden aan bij de Recyclepleinen. Het jonge snoeisel bevat baccatine, een grondstof voor medicijnen tegen kanker. De landelijke samenwerkingspartner heeft helaas laten weten dat er geen afzetmarkt meer is voor het materiaal. Circulus-Berkel bedankt alle inwoners die afgelopen jaren hun taxus hebben ingeleverd. Zodra het snoeisel weer kan worden verwerkt, wordt de gescheiden inzameling weer opgestart.

Wat doe ik met mijn taxussnoeisel?

U kunt het snoeisel van uw taxushaag bij het normale groenafval kwijt. Kleine hoeveelheden kunnen in uw groene container en grotere hoeveelheden brengt u weg naar een van de Recyclepleinen. Openingstijden en adressen vindt u op www.circulus-berkel.nl/lochem. Met het saldo op uw milieupas kunt u tot 500 kilo snoeiafval per jaar gratis wegbrengen.