Buitengebied Lochem krijgt glasvezel

foto van glasvezelkabel op rol

9 mei 2018

Het buitengebied van de gemeente Lochem krijgt snel en betrouwbaar internet. Op dit moment heeft 53% van de inwoners in het buitengebied zich bij Digitale Stad Lochem aangemeld voor een glasvezelaansluiting. De verwachting is dat dit percentage nog verder oploopt. Daarmee kan deze aanbieder na de zomervakantie aan de slag met de aanleg.

Wethouder Bert Groot Wesseldijk: "Het is prachtig nieuws dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied doorgaat. Digitale bereikbaarheid is cruciaal voor de leefbaarheid en bedrijvigheid op het platteland. Dat zoveel inwoners zich hebben aangemeld voor een aansluiting, is vooral te danken aan de ambassadeurs. Mijn complimenten voor hun inzet!"

Glasvezel buitenaf ziet van aanleg af

In Lochem waren twee marktpartijen die glasvezel wilden aanleggen in het buitengebied. Donderdag 26 april was de sluitingsdatum voor de campagne van Glasvezel buitenaf in Lochem. Glasvezel buitenaf heeft de benodigde 50% deelname niet gehaald. Dat betekent dat zij geen glasvezel gaan aanleggen in het buitengebied van Lochem. De contracten die inwoners bij hen hebben afgesloten komen te vervallen. Glasvezel buitenaf gaat alle inwoners die zich hebben aangemeld, informeren met een persoonlijke brief. Deze inwoners kunnen zich de komende tijd aanmelden bij Digitale Stad Lochem.

100% glasvezel

Zodra in het buitengebied glasvezel is aangelegd, is Lochem een van de eerste gemeenten in Nederland met een 100% dekkend glasvezelnetwerk: in alle kernen, op de bedrijventerreinen en in het buitengebied.

Planning

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel starten nu al. De daadwerkelijke aanleg begint rond de zomervakantie van 2018, gebeurt in fases en is naar verwachting voor de zomer van 2019 afgerond.