Wie ben ik?

Wethouder Bert Groot Wesseldijk is geboren op de boerderij van zijn ouders op de Armhoede. Hij is nooit meer weggegaan uit Lochem. Bert Groot Wesseldijk; "Nu woon ik wederom in het buitengebied van onze prachtige gemeente. Ook mijn vrouw en twee kinderen zijn echte Lochemers. Ik mag graag door de bossen en velden van onze gemeente fietsen op mijn mountainbike. Ik volleybal recreatief bij Avanti en als er nog tijd over is klus ik in en om het huis. Van muziek maken komt helaas niets meer van, dat spijt me nog wel!"

Werkzaam in de regio

Na de HAS-Larenstein in Deventer is hij gestart bij de Rabobank. Hij werkte altijd in de omgeving van Lochem. Na accountmanager is hij de laatste jaren manager van het Agrarisch Team geweest en daarmee ook lid van het MT-bedrijven van Rabobank Graafschap-Noord.

In 2001 heeft hij zijn Masters behaald in Tilburg en Wageningen. Bij verschillende besturen deed hij ervaring op, zoals de bij de GMR van de openbare scholen in Lochem en bij de Agrarische Natuurvereniging 't Onderholt. Via de bank draaide hij mee met meerdere projecten in de regio. In het onderwijs was hij actief als assessor en hij was betrokken bij een project over competentiegericht onderwijs

Portefeuilles

"Gemeentebelangen heeft mij gevraagd als wethouder en dat vind ik een hele eer, maar ook een hele verantwoording. Ze willen graag gebruik maken van mijn financiële achtergrond, omdat GB graag de verantwoordelijkheid voor de financiële gang van zaken wil hebben. Maar er is een hele lijst met portefeuille te beheren: monitoring decentralisaties, ruimtelijke ontwikkeling, wonen, vergunningverlening, openbare werken, afval en riool, monumentenzorg en Ciculus-Berkel BuitenRuimte. En natuurlijk sport en accommodatie. Dat is leuk en ook een uitdaging. We willen graag dat iedereen gezond leeft en door sport kun je veel leren over samenwerken, teamgeest en respect. Plezier en prestaties gaan hier prima samen."

Lokaal en betrokken

"Dat past echt bij mij. Ik wil er zijn voor iedereen die een beroep op de gemeente moet doen. Maar ik realiseer me ook dat financieel niet alles te ondersteunen is. Als bestuur willen we initiatief belonen en dat kan ook door iets mogelijk te maken middels vergunningverlening of ambtelijke ondersteuning. Ik wil transparant zijn en uit kunnen leggen welke keuzes de gemeente moet maken en waarom."

Contact

1e locoburgemeester
Kernwethouder van Almen, Laren en Exel