Kunt u niet zelf stemmen? Dan is het mogelijk om iemand anders te machtigen zodat uw stem niet verloren gaat. Er zijn er 2 mogelijkheden:

  • onderhandse volmacht
  • schriftelijke volmacht

De gemachtigde moet ook een kiesgerechtigde zijn.

Onderhandse volmacht

U moet het volmachtbewijs aan de achterzijde van de stempas volledig invullen. U draagt de stempas én een kopie van uw geldige legitimatiebewijs over aan een voor u vertrouwd persoon. Dit legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar zijn verlopen. Bij de overdracht ondertekenen zowel u als de gemachtigde het volmachtbewijs. U kunt nog tot op de dag van de verkiezingen gebruikmaken van deze mogelijkheid.

Schriftelijke volmacht

Kom langs

Of u haalt het formulier in het gemeentehuis in Lochem op. Bekijk onze contactgegevens voor de openingstijden of maak een afspraak. Levert u het formulier direct in neem dan uw legitimatiebewijs en stempas mee (indien u die al heeft ontvangen). Dit kan tot en met maandag 20 mei 2019.

Schriftelijk aanvragen

U kunt het aanvraagformulier schriftelijke volmacht  (pdf, 62 KB) printen en opsturen. Bij het verzoek voegt u een kopie van uw geldige identiteitsbewijs. Als u uw stempas al heeft ontvangen, voegt u deze ook toe. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 door de gemeente zijn ontvangen.

Online aanvragen

U kunt ook het online aanvraagformulier invullen met uw DigiD. U kunt de gemachtigde ook met DigiD laten inloggen of u voegt de schriftelijke machtiging digitaal toe. Deze aanvraag moet uiterlijk maandag 20 mei 2019 door de gemeente zijn ontvangen.

Uw identiteit moet goed en veilig vastgesteld kunnen worden. Daarom heeft u een DigiD (digitale identiteitscode) nodig.