Onze gemeente is aangesloten bij de  Cleantech Regio (voorheen Regio Stedendriehoek). Deze samenwerkende gemeenten zijn ervan overtuigd dat ze met elkaar meer kunnen bereiken dan afzonderlijk. Door samen te zoeken naar bijvoorbeeld de beste plaatsen om woningen, bedrijventerreinen aan te leggen, natuur te behouden of voorzieningen te ontwikkelen, verbetert de kwaliteit van het hele gebied.

Samen naar een schone toekomst. Daar koersen wij op in de Cleantech Regio. In onze regio werken ondernemers, onderwijs/onderzoek en overheden samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Economie en ecologie gaan hierbij hand in hand. De Cleantech Regio zoekt in haar samenwerking de verbinding met de omliggende regio’s. De regionale ambities zijn vastgelegd in de Agenda Cleantech Regio 2019-2023.

Bestuur

Wethouder Groot Wesseldijk is lid van het Dagelijks Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Stedendriehoek. Wethouder De Haan is plaatsvervangend lid van het Dagelijks bestuur.

Burgemeester van ‘t Erve is voorzitter van het Strategische Board van de Cleantech Regio. Het Strategische Board is een stichting voor de samenwerking tussen overheid, ondernemers, onderwijs en onderzoeksinstellingen.