Wilt u iets doen voor Lochem, voor uw wijk of buurt? Dan bent u bij de ideeënmakelaars aan het goede adres! Liesbeth van Rijn en Appie Baas zijn uw aanspreekpunt.

Zij zijn voor inwonerinitiatieven de verbindende schakel tussen initiatiefnemers, de kernwethouders en de gemeentelijke organisatie.

Werkterrein

Zij onderhouden contact met de initiatiefnemers en de kernwethouder. Ook vragen zij binnen de gemeente aandacht voor dit soort initiatieven en betrekken hierbij de vakspecialisten. Daarnaast spelen zij in op mogelijkheden om partners aan te laten haken en te laten samenwerken.

Contactgegevens

Bezoekadres: Hanzeweg 8
E-mail: idee@lochem.nl
Appie Baas: (0573) 289 345 (maandag t/m donderdag)
Liesbeth van Rijn: (0573) 289 385 (dinsdag, woensdag en donderdag)
Postadres: Postbus 17, 7240 AA Lochem

Samenwerken met inwoners

De gemeente is er voor inwoners en hecht daarom aan samenwerking. Hoe er wordt samengewerkt met de 11 kernen, is vastgelegd in een convenant tussen de gemeente en de vertegenwoordigers van de kernen. De ideeënmakelaars zijn ook voor deze kernvertegenwoordigingen het eerste aanspreekpunt.

Inwonerpanel Lochem Spreekt

Geeft u graag uw mening over belangrijke zaken die onze mooie gemeente aangaan? Meld u dan aan voor het digitaal inwonerpanel Lochem Spreekt. Dat kan op de website lochemspreekt.nl. Als panellid ontvangt u gemiddeld 4 keer per jaar een korte online vragenlijst. Invullen gaat eenvoudig en kost u per keer gemiddeld 5 tot 10 minuten. Per keer beslist u of u meedoet. U ontvangt altijd als eerste de uitkomsten van het onderzoek per e-mail.
De vragenlijsten per post ontvangen kan ook. Geeft u dan uw adres door aan Moventem, dat het inwonerpanel ondersteunt, telefoon (0575) 76 02 27.